Studiebot antwoord

Stel een vraag ›
 
Vraag gesteld door: Roelmak21 - 5 maanden geleden

Schrijf een samenvatting over het onderwerp: Als Verzorgende IG vervul je verschillende rollen volgens het CanMeds model, dat is ontwikkeld door het Royal College of Physicians and Surgeons of Canada. Het CanMeds model beschrijft de verschillende competenties die zorgprofessionals nodig hebben om effectief te kunnen functioneren in de gezondheidszorg. Als Verzorgende IG staan de rollen van professional en kwaliteitsbevorderaar centraal, en ben je ook een reflectieve EBP professional.

Als professional ben je verantwoordelijk voor het leveren van hoogwaardige zorg aan patinten. Dit houdt in dat je op de hoogte moet blijven van de nieuwste ontwikkelingen in de gezondheidszorg en je voortdurend moet blijven ontwikkelen. Het betekent ook dat je ethisch en integer moet handelen, en dat je de belangen van de patint altijd voorop moet stellen. Als kwaliteitsbevorderaar ben je verantwoordelijk voor het verbeteren van de kwaliteit van zorg binnen je organisatie. Dit houdt in dat je actief deelneemt aan kwaliteitsverbeteringsinitiatieven en dat je kritisch kijkt naar de zorg die je levert om te zien waar verbeteringen mogelijk zijn.

Als reflectieve EBP professional ben je in staat om op een kritische manier naar je eigen handelen te kijken en dit te verbeteren op basis van wetenschappelijk bewijs. EBP staat voor Evidence-Based Practice, wat inhoudt dat je beslissingen neemt op basis van wetenschappelijk bewijs, klinische expertise en de voorkeuren en waarden van de patint. Reflectie is een belangrijk onderdeel van EBP, omdat het je in staat stelt om te leren van je ervaringen en om je handelen continu te verbeteren.

In de context van het begeleiden van een stagiaire, is het jouw rol om als mentor en coach op te treden. Je moet de stagiaire helpen om zich te ontwikkelen als professional en om kritisch te leren kijken naar haar eigen handelen. Dit betekent dat je haar moet stimuleren om actief deel te nemen aan kwaliteitsverbeteringsinitiatieven en om op een reflectieve manier te kijken naar haar eigen handelen. Je moet haar ook helpen om EBP toe te passen in haar werk, door haar te leren hoe ze beslissingen kan nemen op basis van wetenschappelijk bewijs en klinische expertise.
. De tekst moet geschreven zijn op het niveau van het MBO. De tekst moet geschreven zijn in de Nederlandse taal. De tekst moet in 100 woorden geschreven zijn. De stijl van de tekst moet zijn: medisch.

Antwoord gegenereerd door AI Antwoord rapporteren

Stel een studievraag en wij proberen hem zo goed mogelijk te beantwoorden.

Stel een vraag
 
Inloggen via e-mail
Nieuw wachtwoord aanvragen
Registreren via e-mail
Winkelwagen
  • loader

Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items! Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items!

Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items!

loader

Ontvang gratis €2,50 bij je eerste upload

Help andere studenten door je eigen samenvattingen te uploaden op Knoowy. Upload ten minste één document en krijg gratis € 2,50 tegoed.

Upload je eerst document