Schending auteursrecht melden

Het melden van inbreuk op auteursrechten wordt bij Knoowy belangrijk gevonden. Hoewel Knoowy de door gebruikers gegenereerde inhoud niet actief controleert op schendingen van auteursrechten, nemen we meldingen van inbreuk serieus en onderzoeken we deze grondig. Als je van mening bent dat auteursrecht wordt geschonden dan kun je dit bij ons melden. Een melding van inbreuk auteursrecht moet ten minste het volgende bevatten:

  • Duidelijke omschrijving van waar inbreuk op wordt gepleegd.
  • Duidelijke verwijzing naar het materiaal op Knoowy waar de melding over gaat. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van een url.
  • Bewijs wie de rechtmatige eigenaar is.
  • Je naam en contactgegevens.
  • Ondertekening.

Schending van auteursrecht kan gemeld worden door te emailen naar [email protected].


Niet nakomen afspraken via Studiehulp

Het kan voorkomen dat tutoren de afspraken die gemaakt zijn in de opdracht niet nakomen. In dergelijke gevallen dien je altijd eerst contact op te nemen met de tutor zelf. Je probeerteen oplossing te vinden in overleg met de tutor. Wanneer dit niet lukt, kan Knoowy als tussenpersoon een geschikte oplossing proberen te vinden. Vermoed je dat afspraken niet zijn nagekomen en kom je er onderling niet uit? Stuur dan een email met een omschrijving van de casus naar [email protected].


Foute antwoorden Studiebot

De antwoorden die door Studiebot worden gegenereerd, kunnen onbedoeld verkeerd, ongepast of aanstotend zijn. Indien dit het geval is, kun je dit bij ons melden. Je meldt een fout antwoord van Studiebot door te emailen naar [email protected].


Veel gestelde vragen over misbruik

Wat is copyright?
Copyright is een ander woord voor auteursrecht en is het exclusieve recht van de maker van een werk, om dat werk openbaar te maken of te verveelvoudigen. Copyright is niet het recht van een persoon om een werk te kopiëren.

Wat is plagiaat?
Plagiaat plegen is het kopiëren van andermans zinnen, woorden en afbeeldingen en deze verspreiden als je eigen werk. Het downloaden van een voorbeeldverslag en deze (gedeeltelijk) in te leveren als je eigen werk is een voorbeeld van plagiaat.

Hoe gaat Knoowy om met meldingen van misbruik?
Bij iedere melding van misbruik zullen wij nagaan of de melding geoorloofd is. Wanneer de misbruik meldende partij in haar gelijk wordt gesteld, dan neemt Knoowy passende actie om verdere inbreuk en eventuele schade te voorkomen.

Hoe gaat Knoowy om met gebruikers die herhaaldelijk inbreuk maken op auteursrecht?
Het is ons beleid om in bepaalde omstandigheden te besluiten een account te sluiten en te verwijderen van gebruikers die herhaaldelijk inbreuk maken op andermans auteursrecht. Meer informatie hierover is te vinden in de algemene voorwaarden.

Wat als ik een take down notificatie heb gekregen?
Wanneer Knoowy oordeelt dat auteursrecht wordt geschonden, zal het betreffende document direct worden verwijderd van het platform. Indien je het hiermee niet mee eens bent, dan kun je een counter-notification indien, waarin je dient te bewijzen dat je wel de rechthebbende bent van het werk dat verwijderd is.

Inloggen via e-mail
Nieuw wachtwoord aanvragen
Registreren via e-mail
Winkelwagen
  • loader

Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items! Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items!

Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items!

loader

Ontvang gratis €2,50 bij je eerste upload

Help andere studenten door je eigen samenvattingen te uploaden op Knoowy. Upload ten minste één document en krijg gratis € 2,50 tegoed.

Upload je eerst document