Studiebot antwoord

Stel een vraag ›
 
Vraag gesteld door: NasjeKas - 4 weken geleden

Schrijf een verslag over het onderwerp: De gezondheidsrisico's en kwetsbaarheden van dhr. C. hebben een grote impact op zijn dagelijks leven en welzijn. Het is belangrijk dat alle betrokkenen, zoals de patint zelf, zijn netwerk, collegas en andere zorgverleners, op de hoogte zijn van deze risico's en samenwerken om passende maatregelen te nemen. Hier zijn mijn bevindingen en aanbevelingen:

Aanbevelingen:

1. Valpreventie: Overweeg het inzetten van hulpmiddelen zoals een rollator of een alarmknop. Regelmatige fysiotherapie kan helpen om de balans en spierkracht van dhr. C. te verbeteren.
2. Ondersteuning bij mobiliteit: Een ergotherapeut kan helpen bij het aanpassen van de woonomgeving om deze veiliger en toegankelijker te maken. Daarnaast kan een fysiotherapeut oefeningen aanbieden om de mobiliteit te verbeteren.
3. Bevordering van sociale interactie: Stimuleer dhr. C. om deel te nemen aan sociale activiteiten die binnen zijn mogelijkheden liggen. Dit kan bijvoorbeeld door het organiseren van ontmoetingen met vrienden en familie, of door deel te nemen aan lokale activiteiten voor ouderen.

Screenings- en Meetinstrument:
Om het valrisico van dhr. C. goed in kaart te brengen, hebben we gekozen voor de Falls Efficacy Scale-International (FES-I). Dit is een betrouwbaar en veelgebruikt instrument om de angst voor vallen en het valrisico te meten bij ouderen. Het instrument bestaat uit 16 vragen die betrekking hebben op dagelijkse activiteiten, zoals lopen, opstaan uit een stoel en traplopen.

Nulmeting:
Voor de interventie hebben we een nulmeting uitgevoerd met behulp van de FES-I. We hebben dhr. C. genformeerd over de bedoeling van de meting en hem gerustgesteld dat de resultaten ons zullen helpen om zijn zorg beter af te stemmen op zijn behoeften.

Resultaten Nulmeting:
De FES-I score van dhr. C. was 45, wat wijst op een hoge angst voor vallen. Vooral bij activiteiten zoals traplopen en het lopen in smalle doorgangen scoorde hij hoog.

Multidisciplinaire Interventie:
Na de nulmeting hebben we een multidisciplinair zorgplan opgesteld. Dit plan omvatte de volgende interventies:

1. Fysiotherapie: Gericht op evenwichtsoefeningen en spierversterking.
2.Ergotherapie: Aanpassingen in huis om de veiligheid te verhogen, zoals het plaatsen van handgrepen in smalle doorgangen en antislipmatten.
3. Psychologische ondersteuning: Om de angst voor vallen te verminderen.
4. Instructie aan thuiszorgmedewerkers: Specifieke aandachtspunten bij het ondersteunen van dhr. C. tijdens ADL-activiteiten.

Evaluatie na Interventie:
Na een maand hebben we opnieuw de FES-I afgenomen bij dhr. C. om te beoordelen of de interventies effect hebben gehad.

Resultaten Evaluatie:
De FES-I score van dhr. C. was gedaald naar 30, wat een significante verbetering laat zien. Dhr. C. gaf aan zich zekerder te voelen tijdens het uitvoeren van dagelijkse activiteiten en had minder angst om te vallen.

Vul je verslag aan met de conclusie die voortkomt uit de voorgaande stappen: voor welke kwetsbaarheid, risico, zorgprobleem wil je een doel formuleren? . De tekst moet geschreven zijn op het niveau van het MBO. De tekst moet geschreven zijn in de Nederlandse taal. De tekst moet in onbeperkt aantal woorden geschreven zijn. De stijl van de tekst moet zijn: geen voorkeur.

Antwoord gegenereerd door AI Antwoord rapporteren

Stel een studievraag en wij proberen hem zo goed mogelijk te beantwoorden.

Stel een vraag
 
Inloggen via e-mail
Nieuw wachtwoord aanvragen
Registreren via e-mail
Winkelwagen
  • loader

Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items! Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items!

Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items!

loader

Ontvang gratis €2,50 bij je eerste upload

Help andere studenten door je eigen samenvattingen te uploaden op Knoowy. Upload ten minste één document en krijg gratis € 2,50 tegoed.

Upload je eerst document