Studiebot antwoord

Stel een vraag ›
 
Vraag gesteld door: sidra2003 - 2 maanden geleden

Schrijf een verslag over het onderwerp: Er zijn genoeg situaties te bedenken waarbij iets in de praktijk (bijna) misgegaan is. Denk bijvoorbeeld aan een situatie dat aan een patint per ongeluk een verkeerde uitslag of een verkeerd advies gegeven is. Of dat er bij het geven van een injectie nog net op tijd ontdekt is dat de verkeerde injectievloeistof uit de koelkast is gehaald.
Je mag ook een ander voorbeeld van een situatie gebruiken waarin iets (bijna) mis is gegaan. Je voorbeeld moet realistisch zijn en gestoeld zijn op een echte situatie.

Fouten of bijna-fouten moeten gemeld worden. Zoek het (digitale) formulier op waarmee dit moet en vul het formulier in met de voorbeeldsituatie die jij gekozen hebt.

Overleg eerst met je begeleider of je dit in het systeem mag doen en, zo ja, hoe je er dan voor zorgt dat er geen foutieve melding in het systeem opgeslagen wordt. Je zou kunnen vermelden dat het om een testformulier en een verzonnen patint gaat.

Als het niet in het systeem kan of mag, overleg dan hoe je dit anders kunt uitvoeren. Maak een print-screen of een kopie van het ingevulde formulier voor bij je verslag.





Beschrijf in het 3e deel van je verslag hoe er op jouw praktijkadres wordt omgegaan met incidenten, bijna-incidenten en klachten.

Is er een klachtenprocedure voor patinten? Waarover gaan de meeste klachten?

Hoe moet je (bijna-)incidenten melden?

Hoe ziet de procedure er verder uit als een (bijna)incident geen enkele nadelige gevolgen heeft voor een patint?

Hoe ziet de procedure er verder uit als een incident wel gevolgen heeft voor een patint, bijvoorbeeld psychische schade of een extra behandeling in het ziekenhuis?



. De tekst moet geschreven zijn op het niveau van de Universiteit. De tekst moet geschreven zijn in de Nederlandse taal. De tekst moet in 1000 woorden geschreven zijn. De stijl van de tekst moet zijn: geen voorkeur.

Antwoord gegenereerd door AI Antwoord rapporteren

Stel een studievraag en wij proberen hem zo goed mogelijk te beantwoorden.

Stel een vraag
 
Inloggen via e-mail
Nieuw wachtwoord aanvragen
Registreren via e-mail
Winkelwagen
  • loader

Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items! Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items!

Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items!

loader

Ontvang gratis €2,50 bij je eerste upload

Help andere studenten door je eigen samenvattingen te uploaden op Knoowy. Upload ten minste één document en krijg gratis € 2,50 tegoed.

Upload je eerst document