Studiebot antwoord

Stel een vraag ›
 
Vraag gesteld door: NasjeKas - 3 maanden geleden

Schrijf een verslag over het onderwerp: Vervolgens schrijf je de verzamelde informatie uit in je verslag, onder de korte
beschrijving en verantwoording van de casus en je keuze. Het uitschrijven doe je op
een georganiseerde manier, namelijk volgens de gezondheidspatronen van Gordon.
Mevrouw S. is een vrouwelijke clint van ons in de wijk/thuiszorg. Ze is een oudere vrouw van 72 jaar. De reden van haar opname en zorg is dat ze afhankelijk is van hulp en zichzelf niet zelfstandig kan redden met de Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen (ADL) en mobiliseren. Ze heeft moeite om uit bed te komen en zit daarom voornamelijk in de stoel naast haar bed. Ze kan onder begeleiding naar het toilet of de badkamer mobiliseren.
Mevrouw S. heeft een ongezond voedingspatroon en kampt ze met overgewicht. Ze heeft al jaren diabetes en gebruikt hiervoor insuline. Het is zichtbaar dat ze een erg rode huid heeft op haar stuit, wat erop wijst dat ze last heeft van een doorligplek. Deze open wond veroorzaakt veel pijn voor mevrouw S.
Ik heb ervoor gekozen om deze casus te kiezen omdat het een complex zorgprobleem betreft. Mevrouw S. heeft meerdere gezondheidsproblemen, waaronder diabetes en overgewicht, die van invloed zijn op haar dagelijks functioneren. Daarnaast heeft ze ook nog eens een doorligplek die extra aandacht en verzorging vereist. Als eerstejaars leerling verpleegkunde vind ik het belangrijk om te leren omgaan met complexe zorgvragen en hierop te kunnen anticiperen. Door deze casus te kiezen, kan ik mijn kennis en vaardigheden op het gebied van diabetes, wondzorg en mobilisatie verder ontwikkelen. Ik ben ervan overtuigd dat ik met de juiste begeleiding en ondersteuning van mijn werkbegeleider deze casus succesvol kan aanpakken en mevrouw S. de zorg kan bieden die ze nodig heeft.
Observatie: Tijdens observaties van mevrouw S. is gebleken dat zij moeite heeft om zichzelf zelfstandig te redden met activiteiten van het dagelijks leven (ADL) en mobiliseren. Ze brengt het grootste deel van haar tijd door in bed en kan alleen onder begeleiding naar het toilet of de badkamer gaan. Dit wijst op een aanzienlijke beperking in haar mobiliteit en zelfstandigheid.
Lezen: Uit de beschikbare documentatie blijkt dat mevrouw S. al jaren diabetes heeft en daarvoor insuline gebruikt. Dit is een belangrijk gegeven, aangezien diabetes kan leiden tot verschillende complicaties, waaronder huidproblemen. Daarnaast is opgemerkt dat mevrouw S. veel ongezonde maaltijden eet en overgewicht heeft. Dit kan van invloed zijn op haar algehele gezondheidstoestand en het beheersen van haar diabetes.
Meten: Tijdens het meten van mevrouw S. is geconstateerd dat zij een erg rode huid heeft op haar stuit. Op deze plek is haar huid zelfs open en veroorzaakt dit veel pijn. Deze observatie is van groot belang, omdat het kan wijzen op een doorligwond (decubitus), wat een ernstige complicatie kan zijn bij mensen met beperkte mobiliteit.
Gesprek met betrokkenen: Om een volledig beeld te krijgen van de situatie van mevrouw S., zijn er gesprekken gevoerd met alle betrokkenen, waaronder mevrouw S. zelf, haar familieleden, de fysiotherapeut en andere zorgverleners. Uit deze gesprekken is gebleken dat mevrouw S. zich erg beperkt voelt door haar fysieke beperkingen en pijnlijke huidprobleem. Ze geeft aan dat ze graag meer onafhankelijk zou willen zijn en minder pijn zou willen ervaren.
Conclusie: Op basis van de verzamelde informatie kunnen we concluderen dat mevrouw S. een complexe zorgbehoefte heeft. Haar beperkte mobiliteit, diabetes, overgewicht en pijnlijke huidprobleem zijn allemaal factoren die haar levenskwaliteit benvloeden. Om haar situatie te verbeteren, is het noodzakelijk om een zorgplan op te stellen dat gericht is op het verminderen van haar pijn, het verbeteren van haar mobiliteit en het beheersen van haar diabetes. Daarnaast moet er aandacht worden besteed aan haar voedingspatroon om haar gewicht en diabetes beter te kunnen beheersen.
Aanbevelingen: Op basis van de verzamelde informatie en de geconstateerde problemen, kunnen de volgende aanbevelingen worden gedaan:
1. Het opstellen van een zorgplan dat gericht is op het verminderen van de pijnlijke huidproblemen en het voorkomen van verdere complicaties zoals doorligwonden.
2. Het intensiveren van de fysiotherapie-oefeningen om de mobiliteit van mevrouw S. te verbeteren en haar meer onafhankelijkheid te geven.
3. Het aanpassen van het dieet van mevrouw S. om haar gewicht en diabetes beter te beheersen.
4. Het regelmatig monitoren van haar diabetes en het aanpassen van de insulinedosering indien nodig.
5. Het bieden van psychosociale ondersteuning aan mevrouw S. om haar te helpen omgaan met de beperkingen en pijn die ze ervaart.

Met deze aanbevelingen hopen we de kwaliteit van leven van mevrouw S. te verbeteren en haar te ondersteunen bij het bereiken van meer onafhankelijkheid en welzijn.



. De tekst moet geschreven zijn op het niveau van het MBO. De tekst moet geschreven zijn in de Nederlandse taal. De tekst moet in onbeperkt aantal woorden geschreven zijn. De stijl van de tekst moet zijn: geen voorkeur.

Antwoord gegenereerd door AI Antwoord rapporteren

Stel een studievraag en wij proberen hem zo goed mogelijk te beantwoorden.

Stel een vraag
 
Inloggen via e-mail
Nieuw wachtwoord aanvragen
Registreren via e-mail
Winkelwagen
  • loader

Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items! Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items!

Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items!

loader

Ontvang gratis €2,50 bij je eerste upload

Help andere studenten door je eigen samenvattingen te uploaden op Knoowy. Upload ten minste één document en krijg gratis € 2,50 tegoed.

Upload je eerst document