Studiebot antwoord

Stel een vraag ›
 
Vraag gesteld door: MBosch - 10 maanden geleden

Schrijf een verslag over het onderwerp: Het benoemen van positieve en sterke kanten is een belangrijk element van oplossingsgericht coachen. In deze eerste huiswerkopdracht ga je hiermee oefenen. Zoek een persoon in je omgeving die onlangs is begonnen met een nieuwe studie, baan of andere activiteit. Ga in gesprek over deze ontwikkeling en zoek bij je gesprekspartner naar drie sterke kanten die ertoe bij hebben gedragen dat hij of zij aan deze nieuwe activiteit begonnen is. Wissel ook van rol: laat je gesprekspartner onderzoeken welke drie sterke kanten van jou ertoe hebben bijgedragen dat je aan deze opleiding Pedagogisch Beleidsmedewerker en Coach bent begonnen.

Beantwoord daarna voor jezelf de volgende vragen:

A. Wat ging je gemakkelijk af in het zoeken naar de kwaliteiten van de ander? Wat vond je nog lastig?

B. Herken je jezelf in de drie sterke kanten die jouw gesprekspartner heeft gefilterd uit het gesprek met jou?



Vraag je gesprekspartner nu een situatie te benoemen die hij of zij graag anders wil zien. Dat mag een werksituatie zijn, maar ook een situatie uit het privleven van je gesprekpartner.

Oefen nu met het stellen van de wondervraag of de magische deur. Het is de bedoeling dat je gesprekspartner door jouw vragen een gedetailleerd beeld krijgt van de gewenste situatie. Vraag je gesprekspartner na afloop naar wat goed ging en wat beter kan.

Noteer de positieve dingen en de verbeterpunten die je hebt gekregen. Wat kun je hiermee voor je toekomstige werk als pedagogisch coach? Beschrijf dit in maximaal 200 woorden. . De tekst moet geschreven zijn op het niveau van het MBO. De tekst moet geschreven zijn in de Nederlandse taal. De tekst moet in 500 woorden geschreven zijn. De stijl van de tekst moet zijn: creatief.

Antwoord gegenereerd door AI Antwoord rapporteren

Stel een studievraag en wij proberen hem zo goed mogelijk te beantwoorden.

Stel een vraag
 
Inloggen via e-mail
Nieuw wachtwoord aanvragen
Registreren via e-mail
Winkelwagen
  • loader

Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items! Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items!

Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items!

loader

Ontvang gratis €2,50 bij je eerste upload

Help andere studenten door je eigen samenvattingen te uploaden op Knoowy. Upload ten minste één document en krijg gratis € 2,50 tegoed.

Upload je eerst document