Studiebot antwoord

Stel een vraag ›
 
Vraag gesteld door: NasjeKas - 4 weken geleden

Schrijf een verslag over het onderwerp: Identificeer de belangrijkste gezondheidsrisico's en kwetsbaarheden van de patint. Onderbouw je redenering met informatie uit een betrouwbare bron.
Gesprek met Dhr Cuijp en zijn dochter

Gezondheid en Kwetsbaarheid
Tijdens het gesprek gaf Dhr Cuijp aan dat hij veel pijn heeft in zijn gewrichten, wat zijn mobiliteit verder beperkt. Zijn spraak stagneert soms, wat hem frustreert omdat hij altijd een vlotte prater is geweest. De val die hij onlangs maakte, heeft zijn gevoel van veiligheid aangetast. Hij voelt zich nu kwetsbaarder en afhankelijker van anderen. Zijn dochter voegde hieraan toe dat de huisarts heeft benadrukt dat Dhr Cuijp hulp moet aanvaarden, gezien zijn valgevaar en beperkte spierkracht. Ze is bezig om fysiotherapie aan huis te regelen, omdat ze denkt dat dit zijn mobiliteit en spierkracht kan verbeteren. Ze maakt zich echter zorgen over de toekomst, vooral omdat ze binnenkort een jaar gaat reizen.

Wensen en Behoeften
Dhr Cuijp gaf aan dat hij graag zo zelfstandig mogelijk wil blijven. Hij waardeert de hulp van zijn dochter, maar wil niet te veel afhankelijk zijn. Hij vindt het belangrijk om zijn dagelijkse wandeling op de galerij te kunnen blijven maken en zelf zijn medicatie te regelen. Hij heeft altijd zijn mobiel bij zich in een hoesje om zijn nek, zodat hij in geval van nood direct hulp kan inschakelen.
Zijn dochter benadrukte dat het voor haar belangrijk is dat haar vader veilig is. Ze heeft geregeld dat een buurman als achterwacht fungeert tijdens haar afwezigheid, wat enige geruststelling biedt. Ze wil echter zeker weten dat haar vader voldoende ondersteuning krijgt, vooral omdat hij nu een rollator gebruikt en valgevaarlijk is. Ook gaf zijn dochter gaf aan dat ze graag zou zien dat haar vader meer sociale activiteiten onderneemt, om zo zijn netwerk uit te breiden en eenzaamheid te voorkomen. Ze denkt dat dit ook kan bijdragen aan zijn algehele welzijn en gemoedsrust. . De tekst moet geschreven zijn op het niveau van het MBO. De tekst moet geschreven zijn in de Nederlandse taal. De tekst moet in onbeperkt aantal woorden geschreven zijn. De stijl van de tekst moet zijn: geen voorkeur.

Antwoord gegenereerd door AI Antwoord rapporteren

Stel een studievraag en wij proberen hem zo goed mogelijk te beantwoorden.

Stel een vraag
 
Inloggen via e-mail
Nieuw wachtwoord aanvragen
Registreren via e-mail
Winkelwagen
  • loader

Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items! Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items!

Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items!

loader

Ontvang gratis €2,50 bij je eerste upload

Help andere studenten door je eigen samenvattingen te uploaden op Knoowy. Upload ten minste één document en krijg gratis € 2,50 tegoed.

Upload je eerst document