Studiebot antwoord

Stel een vraag ›
 
Vraag gesteld door: NasjeKas - 3 weken geleden

Schrijf een verslag over het onderwerp: Voer een gesprek met de patint en indien mogelijk een persoon uit zijn/haar netwerk:
Verzamel extra informatie tijdens dit gesprek en vat deze samen.
Vermeld dit gesprek als een interview in je bronnenlijst en noteer de datum.
Vraag naar de gezondheid en kwetsbaarheid van de patint en zijn/haar wensen en behoeften.
casus:
Dhr Cuijp heeft sinds een jaar de diagnose Parkinson. Hij zit nog niet in een Parkinsontraject, zoals het hebben van een Parkinsonverpleegkundige of Parkinsonfysiotherapeut. Zijn dochter is hierover in gesprek met de huisarts (HA) en wil sowieso fysiotherapie aan huis regelen. Dhr Cuijp regelt zijn medicatie heel secuur met een alarm op zijn telefoon. Hij heeft ook diabetes mellitus type 2, maar deze is zo goed onder controle dat medicatie niet meer nodig is. Onlangs is Dhr Cuijp gevallen omdat hij erg instabiel op zijn benen staat. Hierdoor gebruikt hij sinds deze week een rollator. De huisarts heeft aangegeven dat Dhr Cuijp hulp moet aanvaarden gezien het feit dat hij valgevaarlijk is en weinig spierkracht heeft. Daarnaast heeft hij veel pijn in zijn gewrichten. Soms stagneert zijn spraak.
Dhr Cuijp heeft 24 uur per dag zijn mobiel in een hoesje om zijn nek. Zijn dochter fungeert als achterwacht; mocht Dhr Cuijp vallen, dan komt zij meteen. Echter, zijn dochter gaat binnenkort een jaar reizen. Een buurman heeft zich aangeboden om als achterwacht te fungeren tijdens haar afwezigheid. Dit geeft Dhr Cuijp enige geruststelling, maar het vooruitzicht dat zijn dochter een jaar weg is, kan toch enige stress en angst veroorzaken.
Dhr Cuijp loopt dagelijks de galerij op en neer, maar heeft verder geen clubjes of activiteiten. In principe doet hij zelf de boodschappen, maar momenteel neemt zijn dochter deze taak over. Hij eet verse maaltijden van de Albert Heijn of scharrelt wat bij elkaar. Zijn medicatie zit in losse doosjes, die hij zelf regelt. Dhr Cuijp heeft twee goede vrienden en een goed contact met zijn buren. Dit sociale netwerk is belangrijk voor zijn welzijn, maar het is beperkt. Dhr Cuijp is erg algemeen ontwikkeld en belezen. Zijn geheugen is intact, wat een positief aspect is in zijn situatie. Ondanks zijn lichamelijke beperkingen, probeert hij zo zelfstandig mogelijk te blijven. Zijn dagelijkse wandeling op de galerij en het zelf regelen van zijn medicatie laten zien dat hij nog een bepaalde mate van zelfstandigheid heeft.





. De tekst moet geschreven zijn op het niveau van het MBO. De tekst moet geschreven zijn in de Nederlandse taal. De tekst moet in onbeperkt aantal woorden geschreven zijn. De stijl van de tekst moet zijn: geen voorkeur.

Antwoord gegenereerd door AI Antwoord rapporteren

Stel een studievraag en wij proberen hem zo goed mogelijk te beantwoorden.

Stel een vraag
 
Inloggen via e-mail
Nieuw wachtwoord aanvragen
Registreren via e-mail
Winkelwagen
  • loader

Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items! Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items!

Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items!

loader

Ontvang gratis €2,50 bij je eerste upload

Help andere studenten door je eigen samenvattingen te uploaden op Knoowy. Upload ten minste één document en krijg gratis € 2,50 tegoed.

Upload je eerst document