Studiebot antwoord

Stel een vraag ›
 
Vraag gesteld door: MiBo - 1 maand geleden

Schrijf een presentatie over het onderwerp: Ik heb een onderzoek gedaan naar de duurzaamheid van 3 uitzendbureaus. ArBS is het uitzendbureau waar ik zelf werk.

Dit is mijn rapportage:
ArBS Service BV
1. Wat is de visie van ArBS Service BV op duurzaamheid?
Voor ons betekent het dat we een balans willen vinden tussen economische groei en zorg voor het milieu.

2. Waarom wilt ArBS Service BV duurzaam werken?
Als uitzendbureau dat voorziet in onder andere huisvesting en vervoer. Vinden wij het belangrijk om ons steentje bij te dragen waar mogelijk. Daarnaast vinden we het belangrijk en willen we een goede impact hebben op de wereld en de mensen die met ons bedrijf te maken hebben.

3. Wat doet ArBS Service BV om duurzaam te handelen?
ArBS kijkt niet alleen naar de vaardigheden van sollicitanten, maar ook naar hun bereidheid om zich in te zetten voor duurzaamheid (met de fiets naar werk gaan bijvoorbeeld).


Oranjegroep
1. Wat is de visie van Oranjegroep op duurzaamheid?
Voor Oranjegroep betekent duurzaamheid dat ze willen bouwen aan een sterke, eerlijke en groene samenleving.
2. Waarom wilt Oranjegroep duurzaam werken?
Oranjegroep vindt het belangrijk om hun steentje bij te dragen aan een betere wereld waar mogelijk.
3. Wat doet Oranjegroep om duurzaam te handelen?
Oranjegroep zorgt voor een goede indeling van de autos, zo zorgen ze ervoor dat er geen onnodige autos rond rijden. Daarnaast is Oranjegroep voor een groot deel van hun wagenpark overgestapt op elektrisch rijden. Eind 2025 willen ze dat hun volledige wagenpark is overgestapt op elektrisch.

Manpower
1. Wat is de visie van Manpower op duurzaamheid?
Voor Manpower betekent duurzaamheid het streven naar een wereld waarin mensen, planeet en winst in balans zijn.
2. Waarom wilt Manpower duurzaam werken?
Manpower vindt het belangrijk om bij te dragen aan een beter wereld voor de planeet en de volgende generaties.
3. Wat doet Manpower om duurzaam te handelen?
Manpower zet zich in voor MVO, zo bestellen ze vanaf 2022 uitsluiten elektrische en hybride autos. Bij alle locaties van Manpower zijn laadpalen aanwezig. In 2026 willen ze 100% elektrisch rijden.


Welke rollen hebben ArBS Service BV, Oranjegroep en Manpower in de balans tussen people, planet en profit?

ArBS Service BV
ArBS heeft een visie op duurzaamheid die draait om het vinden van een balans tussen economische groei (profit) en zorg voor het milieu (planet, met zicht op het welzijn van mensen (people).

People
ArBS richt zich op het welzijn van mensen door:
- Inclusieve werkcultuur: Door sollicitanten niet alleen te beoordelen op vaardigheden, maar ook op hun bereidheid om zich in te zetten voor duurzaamheid, zorgt ArBS voor een bedrijfscultuur waarin medewerkers bewust en actief betrokken zijn bij de duurzaamheid.

Planet
ArBS draagt bij aan zorg voor het milieu door:
- Duurzaam vervoer: Door sollicitanten aan te moedigen om met de fiets naar het werk te gaan, helpt ArBS de CO2-uitstoot te verminderen en te zorgen voor een gezondere levensstijl.
- Milieuvriendelijke huisvesting: ArBS zorgt voor duurzame huisvesting, zo heeft ArBS in alle huizen gezorgd voor duurzame lampen en lichten.

Profit
ArBS zorgt voor economische groei door:
- Duurzaam ondernemen: Door de duurzaamheid hoog in het bedrijfsbeleid te zetten, bouwt ArBS aan een sterke en toekomstig bestendige bedrijfsstrategie. In de toekomst kan dit leiden tot kostenbesparingen, een betere reputatie en een sterke marktpositie.

Oranjegroep
Oranjegroep heeft een goede visie op duurzaamheid dat zich richt op het bouwen aan een sterke, eerlijke en groene samenleving.

People
Oranjegroep draagt bij aan het welzijn van mensen door:
- Eerlijke samenleving: Door het streven naar een eerlijke samenleving, legt Oranjegroep de nadruk op sociale verantwoordelijkheid. Dit betekent dat ze veel waarde hechten aan morele normen en waarden en bijdragen aan een samenleving waar iedereen gelijke kansen krijgt.

Planet
Oranjegroep draagt bij aan het milieu door:
- Efficint / elektrisch wagenpark: Oranjegroep zorgt voor een goede indeling van de autos, om onnodige ritten te voorkomen, dit draagt bij aan de vermindering van CO2-uitstoot. Daarnaast zijn ze grotendeels al overgestapt op elektrisch rijden. Dit vermindert hun ecologische voetafdruk.

Profit
Oranjegroep zorgt voor economische groei door:
- Kostenbesparing: Door hun wagenpark efficint te beheren en over te stappen op elektrisch rijden, besparen ze op brandstofkosten en onderhoud, dit leidt tot een betere winst.

Manpower
Manpower heeft een zichtbare visie op duurzaamheid waarin ze streven naar een wereld waarin mensen, planeet en winst in balans zijn.

People
Manpower draagt bij aan het welzijn van mensen door:
- Toekomstige generaties: Door duurzaam te werken, wilt Manpower bijdragen aan een betere wereld voor toekomstige generaties. Dit betekent dat ze ook aan de mensen van de toekomst denken.

Planet
Manpower draagt bij aan het milieu door:
- Elektrische en hybride voertuigen: Vanaf 2022 bestelt Manpower uitsluitend elektrische & hybride autos. Dit draagt bij aan de vermindering van CO2-uitstoot.
- 100% elektrisch rijden in 2026: Manpower wilt tegen 2026 volledig elektrisch te rijden. Dit is een grote stap naar een lagere ecologische voetafdruk.

Profit
Manpower zorgt voor economische groei door:
- Duurzaam wagenpark: Door hun wagenpark efficint te beheren en over te stappen op elektrisch rijden, besparen ze op brandstofkosten en onderhoud, dit leidt tot een betere winst.

Een mogelijkheid voor duurzaamheidsverbetering voor ArBS Service BV is het overstappen naar een elektrisch wagenpark.

Belangen:
- Milieu: Vermindering van CO2-uitstoot, EV voertuigen stoten geen schadelijke gassen uit tijdens het rijden.
- Economische voordelen: Elektrische voertuigen zijn goedkoper in gebruik en onderhoud dan normale benzine of diestelautos. Daarnaast bieden overheden vaak financile steun voor de aankoop van elektrische voertuigen en de installatie van laadstations.

Eisen:
- Infrastructuur: Installatie van laadstations bij kantoren en in overleg ook op de projecten waar de jongens werken om het opladen van de autos toegankelijk te maken. Daarnaast moet er gezorgd worden voor voldoende elektrische capaciteit om alle voertuigen op te kunnen laden.
- Financile planning: Er moet een goede voorbereiding zijn op hogere aanschafkosten van elektrische voertuigen en laadstations. Je kan de kosten verlagen door actief te zoeken naar beschikbare subsidies en financile steun om de kosten te verlagen.

Risicos:
- Investering: De kosten voor het aanschaffen van elektrische voertuigen en laadstations kunnen hoog zijn. Dit zorgt er ook voor dat het enige tijd kan duren voordat de lagere kosten, de hogere investering compenseren.
- Logistieke uitdagingen: EVs hebben momenteel een beperktere actieradius dan normale voertuigen. Er kan extra planning vereist zijn voor langere ritten.
Onderbouwing
De keuze voor het overstappen op een elektrisch wagenpark is een verstandige duurzaamheidsverbetering voor ArBS. Dit heeft verschillende redenen:
1. Milieu-impact: EVs helpen bij het direct verminderen van de CO2-uitstoot.
2. Kosten efficintie op lange termijn: Ondanks de hoge kosten, zijn de onderhoudskosten van EVs lager. Dit leidt op termijn tot grote besparingen.
3. Positieve reputatie: Door zich te profileren als een duurzaam bedrijf kan ArBS zich meten aan grote concurrenten. Op deze manier maakt ArBS zich aantrekkelijker voor klanten.
4. Toekomst: Door binnen 2 jaar te investeren in duurzame technologien, zet ArBS zichzelf neer als een toekomstgericht bedrijf dat voorbereid is op wat komen gaat.

De risicos en uitdagingen zijn onder controle te houden door een goede planning, het gebruik van beschikbare subsidies en een strategische opbouw van de veranderingen naar een elektrisch wagenpark. Daarom is deze duurzaamheidsverbetering een verstandige keuze voor ArBS.

Kosten:
- Leasekosten per maand per voertuig: 500
- Aantal voertuigen: 10
- Leaseperiode: 60 maanden

Totale leasekosten:
- Maandelijkse leasekosten per EV: 500
- Totale maandelijkse leaskosten: 5000
- Totale leasekosten gedurende 60 maanden: 5000 x 60 = 300.000

Verwachte opbrengsten
- Totale besparing op brandstof: 10x 2000 = 20.000
- Elektrische kosten per voertuig per jaar: 500
- Totale jaarlijkse elektrische kosten: 10x 500 = 5000
- Totale besparing op brandstof: 20.000- 5000 = 15.000
- Totale subsidies 10 x 2000 = 20.000

300.000 ((20.000 + 15.000) x 6) = 90.000 kosten op basis van 6 jaar. Op deze manier van je met EVs veel goedkoper uit dan met normale benzine/diesel voertuigen (Leaseprijs + tankkosten).

Risicos
- Vast leasecontract: Je zit vast aan een contract van 6 jaar. Mocht het bedrijf behoeften hebben te veranderen kan dit lastig zijn.
- Beperkingen in gebruik: Leasecontracten hebben beperkingen op het aantal kilometers, bij overschrijding worden hiervoor extra kosten in rekening gebracht.






Sterke punten op het gebied van duurzaam handelen:
1. Bewustzijn: Ik begrijp wat de waarde is van duurzaamheid en wat voor impact dit kan hebben op bedrijven en de samenleving.
2. Netwerken: Ik heb door mijn werk een uitgebreid netwerk van klanten en partners, dit geeft me de mogelijkheid om duurzame initiatieven te promoten.

Zwakke punten op het gebied van duurzaam handelen:
1. Indeling duurzaamheid en taken: Ik vind het lastig om aan duurzaamheid te werken naast mijn belangrijke taken en verantwoordelijkheden als accountmanager.
2. Kennis van duurzaamheidstools: Ik zou me meer moeten verdiepen in specifieke duurzaamheidstools om effectiever bezig te zijn met duurzaamheid in mijn werk.

Mijn sterke en zwakke punten gekoppeld aan de 4 duurzaamheidsprincipes:
1.People: Sterk: Mijn communicatievaardigheden helpen bij het creren van bewustzijn en betrokkenheid bij duurzaamheid binnen het team en bij klanten. Zwak: Misschien meer investeren in training en ontwikkeling om mijn kennis over sociale duurzaamheid te vergroten.
2. Planet: Sterk: Mijn bewustzijn van duurzaamheid en netwerken kunnen worden ingezet om duurzame plannen te bevorderen. Zwak: Ik moet mezelf meer informeren over milieuvriendelijke technologien.
3. Profit: Sterk: Mijn begrip van de waarde van duurzaamheid kan helpen bij het herkennen van kansen voor kostenbesparing en dus winstgevendheid. Zwak: Een goede indelingen van duurzaamheidstaken kan nodig zijn om deze kansen ook daadwerkelijk te benutten.
4. Partnership: Sterk: Mijn bestaande netwerk van klanten en partners kan worden gebruikt om duurzame partnerschappen op te bouwen. Zwak: Ik moet waarschijnlijk meer proactief bezig zijn met het zoeken naar duurzame samenwerkingen.

Hoe kan ik mijn eigen gedrag verbeteren? (in drie concrete acties)
1. Meenemen van duurzaamheid in klantrelaties: Een plan maken om duurzaamheid te bespreken met klanten tijdens klantbezoeken.
2. Opleiding en ontwikkeling: Deelnemen aan trainingen of cursussen over duurzaamheid om mijn kennis te vergroten.
3. Tijdmanagement voor duurzaamheid: Regelmatig inplannen van tijd in mijn agenda voor duurzaamheid.

Dit is mijn opdracht: Maak een presentatie waarin je je onderzoeksresultaten en duurzaamheidsverbeteringen uiteenzet, onderbouw je keuzes
. De tekst moet geschreven zijn op het niveau van het MBO. De tekst moet geschreven zijn in de Nederlandse taal. De tekst moet in onbeperkt aantal woorden geschreven zijn. De stijl van de tekst moet zijn: zakelijk.

Antwoord gegenereerd door AI Antwoord rapporteren

Stel een studievraag en wij proberen hem zo goed mogelijk te beantwoorden.

Stel een vraag
 
Inloggen via e-mail
Nieuw wachtwoord aanvragen
Registreren via e-mail
Winkelwagen
  • loader

Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items! Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items!

Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items!

loader

Ontvang gratis €2,50 bij je eerste upload

Help andere studenten door je eigen samenvattingen te uploaden op Knoowy. Upload ten minste één document en krijg gratis € 2,50 tegoed.

Upload je eerst document