Artikelen

Marketingtips voor het verkopen van samenvattingen

04 januari 2022

Heb jij als hardwerkende student documenten op Knoowy geplaatst? Dan wil je vast en zeker dat je documenten zo vaak mogelijk gedownload worden door andere studenten. Enerzijds omdat je dan een grote groep mensen aan het helpen bent. Anderzijds omdat je voor elke download betaald krijgt en je zo dus meer geld verdiend met je documenten.

Het verkopen van samenvattingen gaat vanzelf; in principe hoef je alleen maar documenten te uploaden waarna je kunt wachten totdat de eerste mensen je documenten kopen. Echter, door de juiste marketing principes toe te passen op je eigen documenten, kun je jouw verkopen een boost geven. In onderstaande tekst hebben we de beste marketingtips voor je uiteen gezet. Deze tips zijn speciaal gericht op het verkopen van samenvattingen. Door het toepassen van de adviezen die we geven, zul je merken dat het aantal verkopen van je samenvattingen zal toenemen. 



SEO

SEO staat voor de Engelse term Search Engine Optimization; oftewel Zoekmachineoptimalisatie. Door middel van zoekmachineoptimalisatie probeer je zo hoog mogelijk te staan in de zoekresultaten van online zoekmachines, zoals Google en Bing. Jij levert als verkoper een belangrijke bijdrage aan de SEO, want jij bepaalt voor het overgrote deel de relevante zoekwoorden, woord-combinaties en overige content. 

Titel van je document

De titel van je document is erg belangrijk. Deze wordt namelijk, puur en alleen omdat het een titel is, al hoger gewaardeerd door Google dan de plain tekst in de omschrijving van je document. Kies daarom voor je titel goede steek- en zoekwoorden. Denk daarbij aan de zoekwoorden die potentiële kopers zouden ingeven. Voorbeelden van goede zoekwoorden zijn:

Samenvatting
Notities

De termen die mensen gebruiken om dingen op internet te vinden zijn over het algemeen langer dan één of twee woorden. Algemene veelgebruikte zoekwoorden, zoals samenvatting, komen vaak voor in zoekopdrachten. Het is dus slim om je op die woorden te richten. Echter, de concurrentie van andere webpagina’s is groot, want zij hebben ook samenvatting als zoekwoord gebruikt. Waarschijnlijk ga je het met de term samenvatting alleen niet redden. Kies daarom voor een longtail variant, waarbij je extra woorden toevoegt die een unieke combinatie vormen. Je krijgt dan bijvoorbeeld ‘Samenvatting van het boek Ontwikkelingspsychologie - Robert S. Feldman’. Er wordt weliswaar minder gezocht op deze zoektermen, maar er is ook minder concurrentie, dus je staat hoger in de zoekresultaten. Plus de bezoeker heeft waarschijnlijk direct gevonden waar hij/zij naar op zoek was. Het is namelijk heel specifiek. Voorbeelden van goede longtail zoekwoorden op Knoowy zijn:

Boeknaam
Auteursnaam
Opleidingsnaam
Vaknaam

Document omschrijving 

In de omschrijving van je document geef je meer gedetailleerde informatie over jouw document. Welke hoofdstukken heb je allemaal samengevat? Wanneer heb je de samenvatting gemaakt? Hoe is de samenvatting opgebouwd? Welke docent heeft de lessen gegeven? Enzovoorts. Met een complete en uitgebreide omschrijving geef je zoekmachines weer een heleboel nieuwe mogelijkheden om jouw document te tonen in de zoekresultaten. 

Overige variabelen

Ook Knoowy zelf heeft een zoekmachine waarmee bezoekers kunnen navigeren en zoeken door documenten. Je kunt bijvoorbeeld filteren op niveau, school, studie en vak, maar je kunt ook zoeken naar een specifiek boek. Geef daarom vooral alle mogelijke informatie weer over je document dat je maar kunt bedenken, en vul alle specificaties in. 

Reputatie

Je bouwt bij Knoowy een reputatie op door samenvattingen te verkopen. Het is net zoals bij andere webshops: hoe beter de reputatie van een winkel, hoe sneller je er een aankoop zult doen. De volgende tips kun je gebruiken voor je reputatie op Knoowy te verbeteren.

Statistieken

Bij iedere verkoop passen de statistieken van je verkopen zich aan. Je hebt een extra document verkocht en dat kunnen bezoekers zien. De teller van jouw verkopen wordt bijgewerkt en tevens wordt bij het document getoond hoe vaak het document verkocht is. Onderzoek wijst uit dat documenten met meer verkopen ook een grotere kans hebben om nogmaals verkocht te worden. Documenten die vaker verkocht zijn scoren ook beter in de Knoowy zoekreusltaten.

Reviews

Kopers kunnen reviews achterlaten op je documenten. Men geeft aan hoe veel sterren een document verdient op een schaal van 1 tot 5, en tevens kan men een reactie achterlaten op het document. Spoor kopers aan om jouw documenten te beoordelen, want dat is belangrijk voor het vertrouwen dat je uitstraalt naar potentiële nieuwe kopers. Documenten die een hogere score hebben worden ook hoger getoond in de zoekresultaten op Knoowy zelf. 

Inloggen via e-mail
Nieuw wachtwoord aanvragen
Registreren via e-mail
Winkelwagen
  • loader

Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items! Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items!

Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items!

loader

Ontvang gratis €2,50 bij je eerste upload

Help andere studenten door je eigen samenvattingen te uploaden op Knoowy. Upload ten minste één document en krijg gratis € 2,50 tegoed.

Upload je eerst document